Honungsrecept

Honungsglacerade rotsaker i stekpanna.4port.
c;a 45 min.
  • 25g smör           
  • 2msk olivolja
  • 1/4 rotselleri
  • 2 morötter 
  • kålrotshuvud 
  • 2 palsternackor
  • rotfrukterna skalade, skäres i stavar
  • 1 rödlök klyftor
  • 2 vitklyftor, skivade
  • 2 msk hunung, gärna smakrik
  • rosmarin eller timjan efter smak
  • salt, peppar

smält smöret i en stekpanna och häll i oljan,
lägg i rotfrukterna, lök och vitlök.
rör försiktigt, och låt dom få lite färg.
sänk värmen och låt dom puttra tills dom blivit lagomt mjuka
smaksätt med honung, örtkrydda, salt och peppar.
Gubbens gosaker
6 cl vatten
1 msk honung
6 cl Whiskey
Blandas väl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar